Derin Dondurucuda Besinler Nasıl Saklanır?
Derin Dondurucuya Neler Koyabilirim?
Derin dondurucu son dönemde en çok tercih edilen ve
araştırılan ürünler arasında. Özellikle de yazın koyduğumuz şeylerin kışın yeme
keyfini tattığınızda derin dondurucunun ne kadar önemli olduğunu
anlayabilirsiniz. Peki bu Derin Dondurucuya Neler Koyabilirsiniz? Aslında
bu sorunun cevabı oldukça fazladır, çünkü genellikle derin dondurucuya birçok
şeyi koyabilirsiniz. Örneğin, yazın yaptığınız soslar, yazlık patlıcan esmeleri,
közlenmiş biber gibi ürünler, taze sarımsak, pırasa, ıspanak gibi sebzeler hatta
portakal, ayva, kestane, nar gibi meyveler bile konabilir. Eğer kışlık
konserveler yapıyorsanız derin dondurucular bunları saklamak için en ideal yerlerdir.
Derin Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?
Derin dondurucuya en çok konan şeylerden biri de et ve
türevleridir. Bu noktada eti ne şekilde donduracağınız konusunda sizleri
bilgilendirmek istiyoruz. Derin Dondurucuda Et Saklamak için yapmanız
gereken şeylerden biri etlerinizi küçük paketler haline getirmek ve bu şekilde
derin dondurucuya koymaktır. Bu sayede her yemek için etinizi çıkardığınızda
bütün etinizin çözülmesine gerek kalmaz bu sayede oldukça uzun süre taze
etlerinizi tüketebilirsiniz. Diğer yandan vakumlu poşetler kullanmak bu tarz
şeyler için idealdir. Bu şekilde etlerinizi paketleyerek derin dondurucuya
koyabilirsiniz.
Hangi Meyveler Derin Dondurucuya Konur?
Derin dondurucu konusunda en çok şüpheye düşülen şeylerden
biri de Derin Dondurucuda Meyve Saklamak konusu. Bu konuda rahat
olabilirsiniz çünkü derin dondurucuda farklı meyveleri saklayabilir ve zamanı
geldiğinde rahatça tüketebilirsiniz. Örneğin, ayva, armut, elma, portakal gibi
meyveler en çok derin dondurucuya konan meyveler arasındadır. Bunlar dışında
ekşime yapacak kavun ya da canlılığını yitirecek olan sulu seneçekleri, marul,
taze soğan gibi sebzeleri derin dondurucuya koymamalısınız.
Sebzeler Derin Dondurucuda Ne Kadar Saklanmalı?
Derin dondurucular her şeyimizi saklayan ve taze tutan
makinelerdir. Fakat bazı gıdaların belirli bir ömrü vardır. Bunlardan biri de
hassas olan sebzelerdir. "Sebzeler Derin Dondurucuda Ne Kadar Saklanmalıdır?”
sorusunun cevabına göre genellikle saklanma süresi 9-12 ay olarak
değişmektedir. Bu nedenle poşetlerin üzerine dondurucuya koyduğunuz tarihin
yazılması iyi olacaktır. Diğer unutmamanız gereken bir diğer konu ise,
gıdaların ıslak olmaması ve poşetlerde hava kalmamasına özen gösterilmesidir. Aksi
halde sebzeleriniz daha kısa sürede bozulabilir.
Derin Dondurucuya Hangi Yemekler Konur?
Derin
dondurucuların hayatımız en çok kurtardığı zamanlar yazın yaptığımız yemek ve konservelerin
rahatça tükettiğimiz zamanlardır. Bu noktada yazın derin dondurucuya koyduğunuz
yemekleri kışın rahatlıkla yiyebilirsiniz. Peki, Derin Dondurucuya Hangi
Yemekleri Koyabiliriz? Taze fasulye, patlıcan yemekleri, domates sosları,
hamur işleri, bamya, dolma, pilav çeşitleri, bazı tatlılar, türlü gibi besinleri
rahatlıkla saklayabilirsiniz. Bu yemekleri iyice paketlemeye özen göstermeniz
burada unutmamanız gereken noktalardan biridir. Bu noktada derin dondurucu
konusunda da iyi tercihler yapmanız gerekmektedir. İyi bir derin dondurucu
yemeklerinizin uzun süre taze kalmasını da sağlar. Bu noktada en iyi tercih Arçelik
Derin Dondurucu Modelleri olacaktır. Son teknolojiye uygun olarak
tasarlanan Arçelik derin dondurucular yildizliurunler.com ile sizlerin
hizmetine sunulmaktadır. Yıldızlı Ürünler adresini ziyaret ederek sizler
de istediğiniz model ve boyuttaki Arçelik derin dondurucuları inceleyebilir ve
hayalinizdeki derin dondurucuya sahip olabilirsiniz.