Arçelik Su Sebilinin Temizliği Nasıl Yapılır?

16-07-2022 17:38
Arçelik Su Sebilinin Temizliği Nasıl Yapılır?

Su Sebili Temizliği Nasıl Olmalı?

Günümüzde evlerimizde, iş yerlerinde kullanılan su sebilleri sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Su sebilleri oldukça yoğun bir şekilde kullanılır. Bu yüzden de temizlik konusunda dikkatli olunmalıdır. Su sebili temizliği kaliteli bir su için oldukça önemlidir. Öyle ki suyun rengi berrak bile olsa su sebilinin temizlenmemesi sonucu suyun içerisindeki bakterilerin artacağını bilmelisiniz. Su sebili temizliğinde uzman bir yardım almak oldukça önemlidir. Bu durum evde de yapılabilir fakat iş yeri gibi kalabalık ve yoğun ortamlarda genellikle uzmanlardan yardım alınır.

Su Sebili Temizliği için öncelikle bir sıvı hazırlanır. Bu sıvı içerisinde 4 lt su, varsa 1 çorba kaşığı kokusuz çamaşır suyu eklenir. Alternatif olarak 1 lt suya 3 – 4 kap beyaz ya da elma sirkesi konabilir. Ardından cihazın fişi prizden çekilir ve su sebile yerleştirilmiş olan şişe yerinden çıkarılır. Sünger yardımı ile temizleme sıvı su sebilinin iç bölmesini iyice temizlemelidir. Ardından yapılacak işlem ise birkaç dakika beklemektir. Bilindiği gibi su sebillerinde iki ayrı kanal vardır. Soğuk ve sıcak temizleme işleminde soğuk su kanalı kullanılmalıdır. Ardından akan sıvı boşaltılır ve durulama işlemi yapılır. Su sebili temizliği sürecinde su, yukarıdan soğuk su kanalına boşaltılır ve aşağıda başka bir kaba akıtılarak durulanır. Bu sayede su sebili birkaç kere durulanmış olur. Ardından herhangi bir koku ya da tat kalmayıncaya kadar durulama işlemine devam edilir. Son olarak damlama tepsisi yerinden kaldırılır ve su sebili kurulanır. Bu sayede su sebiliniz mikrop üretmez, bulaşıcı hastalıklara karşı sizleri korur.

Evde Su Sebili Temizliği Nasıl Yapılır?

Eğer evinizdeSu Sebili kullanıyorsanız mutlaka düzenli aralıklarla su sebilinizi temizlemelisiniz. Bunun için evde yapacağınız karbonatlı ve sirkeli su ile rahatlıkla su sebilinizi temizleyebilirsiniz. Bu noktada önemli olan karışımınızın ölçüleridir. Karbonat ve sirke oldukça güçlü etmenlerdir. Bu yüzden Bir kova suya 3- 4 kap sirke eklemek bütün su sebilinizi temizlemeye yeter. Su sebilinizin temizliğinden sonra iyice durulama yapmak ve ardından kurutma işlemi yapmak su sebilinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Bu konuda en merak edilen şey ise Alttan damacanalı su sebili nasıl temizlenir sorusudur. Bu işlemde de sirke kullanabilirsiniz. Damacananın üçte ikisini su, kalanını sirke ile doldurun ve damacanayı sebile yerleştirin ardından su sebilin fişi takılı haldeyken her iki musluğu da açın. Böylece su sebilinizin her yerine sirkeli su gidecektir ve cihaz temizlenecektir.

Sebil Ne Sıklıkla Temizlenir?

Su sebili temizliği oldukça önemlidir. Evde kullanılan su sebillerinin en az 3 ayda bir temizlenmesi gerekir. Fakat daha kalabalık ve yoğun ofislerde kullanılan Su Sebilleri ise en az 2 ayda bir temizlenmelidir.

Ozonlama ile Profesyonel Su Sebili Temizliği

Su Sebili Temizliğinde Ozonlama en popüler yöntemdir. Bu yöntemde öncelikle sebilin tüm elektrik bağlantıları kesilir. Ardından sebilin üst hazne kapağı açılır. İçerisindeki sıcak ve soğuk su hazneleri boşaltılır ve bu haznelere ozonlu su verilir. 10 dakika bekletildikten sonra tüm sebilin bu su ile temizlenmesi sağlanır. Bu şekilde Yıldızlı Ürünler adresinden satın alacağınız Arçelik Su Sebili modellerini kolaylıkla temizletebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.